Метода ТЕС


 

 

 

Методът се нарича „Техника за Емоционална Свобода” !

 

 


Какво представлява ТЕС

 

 

Аз съм Ценка Местанска или CE Mayson /ЦЕ Мейсън/.

Досега ,35 години , аз все уча..... Кога ще престана , не знам . Но като гледам .... няма да е скоро! Ето и сега този юни /2016г/ , отново бях  на поредното си обучение в Лондон по ТЕС!

Какво да се прави-такава съм!

Китайска медицина и акупунктура в Германия, 1995г.;

Индийска медицина и Аюрведа, Германия, 1998г.;

Ирисдиагностика,Булатов ,1996г.;

Хомеопатия, Лондон 1997г.;

Психология на спорта, 2006г;

Психо-енегрийна медицина, Лондон 2007,

Biofeedback , Neurofeedback, Лондон 2008-2010г.;

Техника за Емоционална свобода 2008г.,Лондон ;

Бърза форма на ТЕС, Оклахома, САЩ 2012г.;

Бърза форма на ТЕС , 3-то ниво, Лондон 2012г.

Една от най-ефективните техники за себеусъвършенстване и подобряване качеството на живот – една техника, с която все повече хора преоткриват себе си, постигат нови и нови успехи в личен и професионален план е Техниката за Емоционална Свобода (ТЕС) , идващи от Emotional Freedom Technique (EFT)

 

 

ИсторияТЕС е създадена от американеца Гари Крейг – инженер от университета Станфорд, Калифорния. Методът представлява направление в енергийната психология. Основната концепция, на която се базира, е, че „причината за всички негативни емоции са прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло.“

Техника за емоционална свобода, ще ви позволи да се освободите от ограничаващия ефект на негативните емоции във вашия живот.

“Нима емоциите са ми проблемът!?
Та аз имам толкова други по-съществени проблеми, нямам време да обръщам внимание на негативните си емоции!”,
За съжаление, много често негативни емоции като страх, душевна болка, чувство за вина или гняв не ни позволяват да бъдем ефективни и да се наслаждаваме на живота.
Осъзнати или на подсъзнателно ниво, тези емоции влияят на повечето от нас ежедневно, като ни карат да казваме и да правим неща, за които по-късно съжаляваме, или ни пречат да правим нещата, които бихме искали.
Всъщност светът няма да се промени, но начинът, по-който гледате на него, ще бъде коренно различен. Вие ще сте по-спокойни, по-усмихнати, по-щастливи. Ще сте по-оптимистично настроени и ще се справяте с ударите на съдбата с по-голяма лекота.

По последни проучвания в областта на психологията и хроничните заболявания над 80% от проблемите със здравето имат емоционални корени.Методът се нарича „Техника за Емоционална Свобода”!
Какво представлява ТЕС
Една от най-ефективните техники за себеусъвършенстване и подобряване качеството на живот – една техника, с която все повече хора преоткриват себе си, постигат нови и нови успехи в личен и професионален план е Техниката за Емоционална Свобода (ТЕС) или Техника за Емоционално Освобождаване (ТЕО), идващи от Emotional Freedom Technique (EFT)